Voetreflex massage

Voetreflex massage

Voetreflexologie is een natuurgeneeswijze welke het lichaam en geest in balans kan brengen. Geschikt voor alle leeftijden. 

Ook voor zwangeren is een voetreflexmassage uitermate geschikt. Wat is er nu fijner om tijdens je zwangerschap wat extra te kunnen ontspannen.  Leuk om cadeau te geven tijdens bijvoorbeeld een babyshower.

In de voeten weerspiegelt zich het hele lichaam. De reflexzones corresponderen met alle organen en functies in ons lichaam. Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten wordt de doorbloeding, de energiedoorstroming, het lymfestelsel en het zelfgenezend mechanisme gestimuleerd.

Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest. Voetreflexologie bewijst al eeuwenlang zijn effectiviteit en is van oudsher afkomstig uit China.. 

Prijs: € 50,-

Als ons lichaam uit balans is door bijvoorbeeld ziekte, stress, verkeerde voeding of emotionele gebeurtenissen dan is er vaak een verstoring terug te vinden in de voeten. Dit kan zijn in de vorm van een pijnlijke plek of zuurkristallen (afvalstoffen). Door deze plek te masseren kan een orgaan of functie gestimuleerd dan wel tot rust gebracht worden. Dit werkt bijzonder ontspannend en kan klachten verlichten of laten verdwijnen. Blokkades worden opgeheven en de energie kan weer vrij stromen.

Werkwijze en duur van een behandeling

Bij het intakegesprek bespreken we de klacht(en).Tijdens de massage onderzoek ik je voeten en voel waar er verstoringen of blokkades zitten. Vaak merk je na een behandeling al effect (beter slapen, meer energie enz.) maar om de dieper gelegen oorzaak aan te pakken zijn meer behandelingen nodig. Het aantal behandelingen dat nodig is hangt af van hoelang de klacht aanwezig is en hoe jouw lichaam reageert /herstelt op de behandelingen. We plannen behandelingen in en evalueren elke behandeling hoe het gaat. In het begin is het wenselijk om wekelijks een behandeling te ondergaan. Uiteraard altijd in overleg met jou. Daarna kan het nog nodig zijn om bijvoorbeeld 1 keer per maand af te spreken.  

 Voetreflexologie is ook geschikt voor jou. Zelfs als je denkt geen klachten te hebben, kan een maandelijkse preventieve behandeling prettig zijn en veel klachten voorkomen. Het vult de reguliere geneeskunde prima aan (complementair), en kan gelijktijdig worden ingezet.

Voetreflexologie wordt niet gebruikt om een diagnose te stellen, hiervoor dien je je huisarts te raadplegen. Indien nodig zal ik je doorverwijzen naar je huisarts.

Belangrijk

Twijfel je of je wel of geen massage mag, neem dan contact met mij op of raadpleeg jouw behandelend arts. Blijkt bij de intake, dat er sprake is van een contra indicatie, dan zal de massage in overleg aangepast worden of helemaal niet plaatsvinden.

Maak hier een afspraak

× Kan ik je helpen?